Voorkom de zomerdip tip: het klokhuis maakt geschiedenis

Voorkom de zomerdip tip - het klokhuis maakt geschiedenisDoelgroep: groep 4 t/m 8

Tijdbesteding: 15 á 20 min. per keer

Vakgebieden: geschiedenis / wereldoriëntatie

Benodigdheden: DVD – het klokhuis maakt geschiedenis.

 

Kinderen die in beeldden denken leren graag door te zien. Ze leren door het gebruik van humor. Beide elementen komen aanbod in de serie: het klokhuis maakt geschiedenis. Een van de mogelijkheden die je hebt tijdens de lange periode in de zomervakantie is het bekijken van de afleveringen om op deze manier de kennis van de Nederlandse Geschiedenis op te vijzelen, te onderhouden of zelfs te starten. Tip: kijk de afleveringen samen met je kind, zodat het (later) de kans heeft er op terug te komen.

Spannende avonturen uit lang vervlogen tijden!

belevend leren - klokhuisHet Klokhuis duikt met maar liefst 50 afleveringen de Nederlandse geschiedenis in! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Maar natuurlijk kom je ook boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen te weten! Onze geschiedenis zit er namelijk bomvol mee. “Het Klokhuis maakt Geschiedenis” neemt je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en plekken uit onze geschiedenis. Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? Wie waren eigenlijk die patriotten? Of hoe ontstnapte Hugo de Groot uit de gevangenis? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, komen in deze Klokhuis-serie aan bod.

Het programma Het Klokhuis maakt Geschiedenis is mede tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum.

Voor groot en klein!

Nu zul je denken dat het klokhuis misschien alleen de interesse wekt voor kinderen in de midden en bovenbouw. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Mijn oudste keek bovenstaande serie toen hij 6 jaar was en mijn jongste (nu 6 jaar) vraagt dagelijks of de tv aan mag om klokhuis te kijken. Ik kijk wel altijd mee. Ik vind het zelf geweldig om op deze manier van alles te leren en ben er bij als er wat ingewikkeldere onderwerpen als kinderarbeid of hongernood te bespreken.

Ga genieten van deze ontdekkingstocht door de wereld van o.a. natuur, geschiedenis en aardrijkskunde

Met warme groet,

Tineke

Share Button

, , , , ,

Comments are closed.