Kindertalenten van Tineke Verdoes

Ik ben Tineke Verdoes; moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach, spreker en schrijver van boeken over beelddenkers. Bovendien ben ik zelf beelddenker, én dyslectisch. Beelddenkers zijn visueel en ruimtelijk ingesteld, daar waar het onderwijs vooral talig is ingesteld: dat is een lastige combinatie! Kinderen die beelddenken, kunnen op school te maken krijgen met leerproblemen; dat herken ik maar al te goed.

Denken in beelden

Op jonge leeftijd merkte ik dat ik meer moeite had met het leren lezen en schrijven dan mijn klasgenoten. Op de basisschool werd na onderzoek dyslexie bij mij geconstateerd. De dame die mij hielp met mijn dyslexie heeft grote invloed op mij gehad; ik wilde ook leerkracht en remedial teacher worden en kinderen met problemen op school helpen. Na mijn opleiding aan de PABO werkte ik parttime in het onderwijs en in 2003 werd ik remedial teacher. In 2009 richtte ik mijn eigen remedial teaching praktijk op. Ik werd moeder en volgde daarnaast veel cursussen en opleidingen; zo kwam ik in aanraking met het onderwerp beelddenken. Dat was voor mij een feest der herkenning. Na het volgen van een cursus over beelddenken, begon ik een literatuurstudie over dit onderwerp. Omdat ik niets liever doe dan mijn kennis delen, heb ik in 2012 mijn droom verwezenlijkt: ik publiceerde het boek Denken in Beelden. Daarna volgde het boek De jonge beelddenker, gevolgd door Belevend Leren. En mijn 4e boek, Beelddenker in het voorgezet onderwijs, is bijna klaar!

Ik ben OK

Met mijn praktijk Kindertalenten deel ik mijn manier van leren, vakkennis en jarenlange ervaring met kinderen, ouders, leerkrachten en professionals. Dat doe ik voor de klas, in mijn praktijk en door het geven van lezingen, trainingen en opleidingen. Naast boeken schrijf ik regelmatig artikelen en ondersteun ik het onderwijsveld met leerhulpmiddelen zoals Spellingkleurplaten voor groep 3. Dus ik leer beelddenkers hun unieke rechterhersenhelft optimaal te benutten met door mij ontwikkelde lesmethodes en -materialen. Zodat zij hun zelfvertrouwen hervinden en tot de conclusie komen: ‘Ik ben OK’.

Meer weten over mijn aanpak? Bel 071 – 57 64 012 of mail tineke@kindertalenten.nl

Share Button