Spellingkleurplaten® coach basis

Nell Ojeman (1990) raad ons aan om beelddenkende kinderen de ruimte te geven om de spellingsregels één voor één zelf te ontdekken en te verwoorden. Daarnaast adviseert ze om kinderen inzicht te geven in de aard en structuur van de taal. Taal is niet iets vreselijks. In taal kun je inzicht krijgen, je kunt begrijpen hoe woorden in elkaar zitten. Zo ben jij de baas en is spelling niet zo moeilijk, maar iets wat je kunt.

Tineke Verdoes verkreeg op haar 10de een dyslexie verklaren in leerde van verschillende remedial teacher inzicht krijgen in taal. Op haar 21st studeerde ze af aan de PABO om vervolgens zelf de opleiding remedial teaching te volgen. In de jaren die volgde ploos ze met vele honderden kinderen de taal uit en ontwikkelde ze een geheel eigen manier om kinderen te begeleiden.
Het laatste jaar heeft ze haar methodiek voor spelling verfijnd, uitgeprobeerd en voor jou in de vorm gezet. In deze tweedaagse opleiding geeft ze jou handen en voeten om beelddenkende kinderen met spelling te begeleiden en kun je zelf direct in je praktijk of klas aan de slag!

Aan het eind van deze opleiding:

  • heb jij jezelf een professionele houding aangemeten t.a.v. beelddenken
  • ben je een serieuze gesprekspartner binnen het onderwijs
  • kun je een lessenserie in je praktijk geven op het gebied van;
    •  spelling

Praktische informatie m.b.t. de opleiding:

  • 2 dagen training incl. koffie/thee
  •  incl. het boek Belevend leren
  •  incl. toegang tot een e-learning omgeving
  • incl. licentie om alle geleerde zaken levenslang te gebruiken

Docent:

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach, auteur en beelddenker. In de afgelopen jaren heeft Tineke verschillende opleidingen gevolgd en zelfstudie gedaan. Waardoor zij zichzelf nu Beelddenk Specialist mag noemen. Ze is auteur van DENKEN IN BEELDEN, DE JONGE BEELDDENKER en BELEVEND LEREN. Met deze drie boeken inspireert ze velen en trekt ze door het land om op grote en kleine (onderwijs)congressen lezingen te verzorgen.

Prijs:

€ 495 (excl. 21% btw incl.)

Maximaal 10 deelnemers
Het is ook mogelijk in termijnen te betalen.
De opleiding zal doorgaan vanaf 4 deelnemers.

Share Button