Live online training – denken in beelden in jouw praktijk

denken in beelden in jouw praktijkElk (beelddenkend) kind is uniek. Wat voor de een werkt, slaat bij de ander niet of nauwelijks aan. Waar het ene kind het beste tot zijn recht komt door te tekenen, zal het ander kind behoefte hebben aan dingen domweg op te slaan. Deze unieke kinderen begeleiden vraagt dan ook een flexibele houding van jou.

In de afgelopen 15 jaar heb ik als leerkracht en remedial teacher duizenden kinderen mogen begeleiden en heb mijn rugzak(en) gevuld. Als geen ander kan ik nu flexibel omgaan met de leerstof, het unieke beelddenkende kind, het type onderwijs dat het geniet en de omgeving waarin het kind verkeerd. Daarnaast heb ik mezelf een professionele houding aangemeten ten aan zien van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beelddenken en dat gun ik jou ook.

“Deze training maakt helder hoe een visueel ruimtelijke leerling denkt en leert en geeft praktische tips hoe je meer kan aansluiten op het visuele leersysteem van kinderen.”

Wetenschappelijk onderzoek heeft het bestaan van twee leersystemen aangetoond: het auditief volgordelijke leersysteem (taaldenken) en het visueel ruimtelijke leersysteem (beelddenken). Iedereen wordt beelddenker geboren, maar vanaf het vierde jaar krijgt het geheugen van kinderen de voorkeur voor één van deze systemen. Als iemand voor 60% of meer in beelden en gebeurtenissen denkt, dan is het visuele leersysteem dominant en spreken we over een beelddenker.

In de praktijk ziet we dat veel hoog sensitieve kinderen denken in beelden, evenals hoog begaafden kinderen, kinderen met dyslexiedyscalculie, ADHD, ADD of een vorm van autisme.

Eén van de uitdagingen van beelddenkers is het overwegend talige onderwijssysteem. Vaak hebben ze het hier moeilijk mee en kunnen daardoor minder goed meekomen. Regelmatig hebben de kinderen (en evenmin de omgeving) niet in de gaten wat de oorzaak van het onderpresteren is en gaan daarom twijfelen aan zichzelf. Onzekerheid en een negatief zelfbeeld kunnen het gevolg zijn.

Met meer kennis over beelddenken kan jij de lesstof beter aan laten sluiten op het visueel ruimtelijke leersysteem en zullen niet alleen de prestaties, maar ook het zelfvertrouwen van de leerling groeien!

Wanneer?

Dinsdag 18 augustus 2020

Programma

09:30               Inloop meetroom

09:35               Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.

Deel 1

09:45              Beelddenken versus taaldenken

Interactieve werksessie waarbij theoretische kennis afgewisseld wordt met interactie, in het programma zijn zowel individuele als groepsopdrachten verwerkt.

Aan het einden van dit deel kun je (jonge) beelddenkende kinderen onderscheiden van taal denkende kinderen door gebruik te maken van minstens drie verschillende manieren.

10:45               Pauze

Deel 2

11:00               Snuffelen aan passende werkvormen

In dit deel gaan we in op een drietal passende werkvormen voor kinderen die in beelden denken. Werkvormen die je per direct kunt implementeren in je eigen begeleiding én effectief zijn voor al je leerlingen.

Aan het einden van dit deel weet je hoe je optimaal kunt communiceren met een jonge beelddenker, weet je welke vaardigheden nodig zijn op een beelddenker het beste te kunnen helpen en ben je  waar nodig in staat je instructie aan te passen.

12:30               Eind

Praktische informatie

Aanmelden
Je meldt je aan door te mailen naar tineke@kindertalenten.nl 

Maximaal aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze training. Zodra dit aantal is bereikt, kun je je niet meer aanmelden. Je kunt ons dan nog wel een bericht sturen, dan laten we je weten wanneer andere data gepland zijn.

Kosten
Vanwege de huidige maatregelen heb ik besloten deze training in samenwerking met Mijn Superkracht online te verzorgen. De training wordt in de zomer van 2020 tegen een eenmalig gereduceerd tarief aan. Je investering is daarom nu maar €161,25 excl. BTW*!

Na je aanmelding
Uiterlijk 5 werkdagen voor de training ontvang je inloggegevens voor The Huddle van Mijn Superkracht. Binnen deze beveiligde omgeving vind je vooraf de informatie om deel te nemen aan de online trainingsbijeenkomst op 18 augustus. Ook vind je hier het materiaal ter voorbereiding op deze ochtend.
Na afloop van de training vind je hier de aanvullende materialen.
Je houdt toegang tot deze omgeving tot je zelf je account verwijdert.

Deelnemen aan de trainingsochtend
De trainingsochtend wordt verzorgd via Zoom. Je ontvangt een link en wachtwoord om deel te nemen in The Huddle.
Om deel te nemen heb je een computer of tablet nodig met een losse of ingebouwde camera en microfoon.

*= €195,11 incl. BTW

Share Button