Leeskilometers maken met zaklamplezen!

zaklmaplezenDoelgroep: groep 4 t/m 8 (je kunt natuurlijk ook zaklamp voorlezen met jongere kinderen)

Tijdbesteding: 15 á 20 min. per keer

Vakgebieden: lezen

Benodigdheden: zaklamp, materiaal om een tent te maken, leesboek

 

Kinderen aan het lezen krijgen kan soms een ware opgave zijn.  In mijn boek denken in beelden draag ik heel wat manier aan om op een leuke manier leeskilometers te maken. ik beschrijf zowel opties voor in de klas als thuis.

In de tent!

Maak vandaag een tent. Kies je lievelingsboek en ga samen 15 min. zaklamplezen. Wat is er in nu leuker dan het bouwen van een tent? Ik weet dat wij ons elke keer weer vermaken met het bouwen van tenten en de activiteiten die we hier in doen. Denk aan theeschenkrijen, picknicken, spelletjes en dit jaar dus ook zaklamplezen!

Stappenplan voor een comfortabel leesmoment

  1. leg een lekker kleed op de grond neer en stop er flink wat kussen is.
  2. zorg dat je een donkere tent maakt met stoelen en doeken
  3. kruip in de tent met je boek en je zaklamp
  4. zorg dat je lekker ligt
  5. (zet een kook wekker)
  6. lezen maar!

lezen in de tentlezen in de tentzaklmaplezenzaklamplezenlezen in de tent

Kies je boek

Mijn dochter koos er voor om tijdens deze leestijd te lezen in een prentenboek. Dat is oké. Het gaat immers om leesplezier! Mijn jongste dochter kroop in de tent met haar AVI/leesboek Haas in de Put en mijn zoon lees elke avond met een zaklamp in zijn bed en geniet van de verhalen van Harry Potter. Mijn lief leest vooral in het weekend en kruipt mijn zijn bijna twee meter, zelden in de tent, maar samen op ons grote bed lezen is ook een heerlijkheid. Het is heel fijn voor kinderen om te zien dat je zelf ook erg kan genieten van het lezen. Kies dus zelf ook een boek uit die jou aanspreekt. Ik lees graag 14+ boeken, maar kan me ook heerlijk verdiepen in een boek als Palying Big of The Magic. Het gaat er in deze activiteit om dat jullie samen leesplezier hebben!

tineke-verdoesVeel plezier met jullie leesboek!

Met warme groet,

Tineke Verdoes 

Inspireer anderen en deel je tent met mij via Facebook of via Twitter met de #belevendleren

 

Share Button

, , , , ,

Comments are closed.