Ik ben Oke training voor kleuters

De IK BEN OKÉ training voor kleuters is ontworpen voor (hoog)gevoelige kinderen in groep ½ of begin groep 3 die:

  • snel overweldigd raken door hard geluid of een grote hoeveelheid prikkels ineens
  • vaak overstuur zijn of ‘overgevoelig’, behoedzaam (teruggetrokken) of juist druk en impulsief
  • vaak beren op de weg zien of van een mug een olifant maken, onhandige OJEE-gedachten hebben
  • moeite hebben om in slaap te komen door gedachten die in hun hoofd rondspoken

child-659283__180(Hoog)sensitieve kinderen (of (hoog)gevoelige kinderen) zijn geboren met de neiging veel dingen op te merken in hun omgeving en diep te reflecteren alvorens te handelen. Daardoor zijn zij vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwgezet en gewetensvol. Ze worden sneller overweldigd door een hoog volume of grote hoeveelheid prikkels ineens. Dit proberen ze te vermijden en zodoende lijken ze verlegen of ‘de spelbreker’. Wanneer ze de overprikkeling niet kunnen voorkomen lijken ze ‘snel overstuur’, en ’overgevoelig’. (bron: Het hoogsensitieve kind, Elain N.Aron)

Daardoor kunnen verkeerde conclusies worden getrokken door hun naaste omgeving. De (hoog)gevoeligheid kan bijvoorbeeld worden aangezien voor ADHD, PDD-nos, angst of teruggetrokkenheid, terwijl dit niet per se zo hoeft te zijn. (Hoog)gevoelige kinderen lijken geen van alle op elkaar en hebben elk hun eigen kwaliteiten en valkuilen.

Naast de ik ben oké training voor kinderen van 7 t/m 12 is er nu speciaal voor de kleuters is deze training ontwikkeld. Hierin leren ze al spelenderwijs om met hun gevoeligheid om te gaan. We werken tijdens de ik ben Oké voor kleuters met verhalen van Bim en Bam. De verhalen van deze tweeling komen elke bijeenkomst terug.  Ze beleven allerlei avonturen waarbij de emoties centraal staan. Door deze verhaallijn te volgen leren kleuters de emoties te herkennen. Al spelenderwijs leren kleuters om te gaan met de emoties en oké oplossingen te bedenken voor bepaalde situaties. In de training wordt veel gewerkt met spelen, tekenen, knutselen, knippen/ plakken, ontspanningsoefeningen en handpoppen etc.

Na elke bijeenkomst krijgen de ouders/ verzorgers een nieuwsbrief mee waarin wordt uitgelegd wat er tijdens de bijeenkomst behandeld is. Zo kunt u thuis nog een keer het verhaal lezen en de aandachtspunten van die dag samen doornemen. Zo heeft u als ouders/ verzorgers ook een handvat om uw kind te helpen met de dingen die het leert.

Resultaat

De IK BEN OKÉ KLEUTER training zorgt ervoor dat je kind zijn eigen ruimte inneemt en verzorgt, waardoor je kind minder snel overprikkeld raakt en zich zekerder voelt. Je kind kan benoemen hoe het zich voelt, benoemen wat er speelt, begrijpt zichzelf beter én begrijpt anderen beter.

  • human-753966__180Je kind kan beter voor zichzelf opkomen, is weerbaarder
  • Je kind raakt minder vaak overprikkeld, heeft praktische technieken geleerd om zelf overprikkeling te voorkomen
  • Je kind kan gezichtsuitdrukkingen en gevoelens beter interpreteren
  • Je kind voelt en straalt uit: IK BEN OKÉ

 

IK BEN OKÉ-cursus groepje
€ 245,- (incl. BTW)

7 sessies van 1 uur
Kleine groep: minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers
Trainer: Tineke Verdoes: remedial teacher, groepsleerkracht en auteur van de boeken Denken in Beelden, De jonge beelddenker en Belevend leren
Startdatum:

Locatie: Kindertalenten Oostbosch 13 Voorschoten

 

IK BEN OKÉ-cursus 1-op-1

€ 385,- (incl. 0% BTW)
• 7 sessies van 1 uur
• 1-op-1, inhoudelijk is de cursus hetzelfde als de cursus voor een groepje
• Trainer: Tineke Verdoes: remedial teacher, groepsleerkracht en auteur van de boeken Denken in Beelden, De jonge beelddenker en Belevend leren 
• Startdatum: op aanvraag
• Locatie: Regio Zuid-Holland: Voorschoten en omgeving Voorschoten

 

 

Share Button