Calm down Jar

De afgelopen periode heb ik veel indrukken mogen verwerken. Les geven op afstand zorgt voor veel visuele prikkels en dit merk ik aan mijn ogen. Het weer wennen aan meerder mensen in een ruimte geeft een stevige prikkel op mijn gehoor. Het zorgen voor de juiste afstand zorgt er voor dat mijn gevaar signalering systeem steeds overuren draait. Het nadenken over de toekomst zorgt er voor dat ik mijn gedachtenstroom soms moeilijk kan verstillen. Iets dat mij helpt is kijken naar een Calm down jar.

Hoe maak je zelf zo’n Calm down Jar?

Boodschappenlijstje:

  • kleine pot die waterdicht kan worden afgesloten.
  • 2 tubes glitter lijm
  • een zakje of staafje glitter
  • 2 druppels food collor (kleurstof om cake mee te kleuren)
  • warm water
  • (als extra kun je seconde lijm gebruiken om de deksel vast te lijmen)

En dan ….

Alles in de pot samen voegen. Wanneer ik er Calm down jar met de kinderen in de praktijk maak (bij voorbeeld tijdens de ik ben oké training) kiezen zij de kleuren en voegen we alles aan de pot toe. Als laatst komt het warme water. Deksel er op en schudden maar! Het warme water zorgt er voor dat de lijm goed oplost.

Vanaf nu af aan kan je naar harte lust schudden en bij het vallen van de glitter tot rust komen.

Veel ontspan plezier.

Share Button

, , , ,

One Response to Calm down Jar

  1. Jantiena 7 oktober 2020 at 21:15 #

    Bedankt voor je instructie! Heb je ook tips voor merken van lijm enzo? Ik heb vanavond 2 keer de tutorial van How to ADHD geprobeerd te maken maar met enkel producten van de Big Bazar is dat zwaar mislukt, dus ik hoop op een derde keer scheepsrecht 😛 Want gaat bij jou de glitter dan snel op en neer of meer een lavalamp effect? Alvast bedankt voor het reageren 😀

Geef een reactie