Boekentip van de maand december- POWERVERHALEN VOOR KIDS

uit-de-kast-van-tinekeDit prachtige boek, geschreven door Irene Heim, staat vol met powerverhalen en prachtige illustraties. Aan de hand van de powerverhalen komen thema’s als faalangst, niet naar school willen, ongezond of niet eten, eenzaamheid, stress of een scheiding binnen een bespreekbaar gebied voor ouder, leerkracht of therapeut. Je bekijkt met de kinderen de platen en vertelt het verhaal. Als extra staan achterin het boek suggesties om met het probleem van het kind om te gaan. Dit kan een creatieve verwerking zijn, een filosofisch gesprek of een doe-opdracht.

Mijn lievelingsverhaal is dat van Ridder James. Ridder James wil liever niet naar school. Hij wil ridder worden. ridder-james-powerverhalenRidder Philip, zijn grote voorbeeld, behoedt hem. “Kan ik niet bij koning Reinald de tweede in dienst?”, vroeg James aan ridder Philip. Ridder Philip keek hem aan en schudde vrolijk zijn hoofd. “Lieve James, dat kan toch niet! Voordat je een ridder kunt worden, is het belangrijk dat je eerst een heleboel weet. Heel veel van wat je moet weten, leer je op school…..”. Zonder daarna belerend te zijn, neemt de schrijfster het kind mee naar verschillende vakgebieden en hun nut in de wereld.

In het vervolghoofdstuk geeft ze ouders en professionals tips over hoe een aantal van de bergen te beklimmen. Denk eens aan het maken van een heus hindernissenparcours om inzicht te krijgen in het behalen van doelen of met blokkenbouwen je gevoelens te leren uiten.

Wat ik een sterk onderdeel binnen dit boek vind, is het hoofdstuk met de imaginaties voor kinderen. Ze helpen het sensitieve kind kalm en ontspannen te worden voor bijvoorbeeld het slapen gaan.

Wil jij in het bezit komen van dit prachtige krachtige boek? Bekijk dan eens de website van de auteur.

tineke-verdoes

 

Met warme groet,
Tineke Verdoes

Share Button

, ,

Comments are closed.