Betrokken Bauke

Betrokken baukeIk ben betrokken bij het onderwijs van mijn kind. Ik lees opvoedbladen en bezoek weleens een opvoedwebsite. Zo kwam ik in aanraking met het visuele leersysteem oftewel beelddenken. Ik ben een realistische ouder die afgaat op mijn gevoel. Ik ben een ouder die werk en opvoeding bewust combineert. ’s Nachts pieker ik vaak: zit mijn kind wel lekker in zijn vel? Heeft de leerkracht voldoende oog voor de kwaliteiten van mijn kind? Vraag hij niet te weinig of juist teveel van mijn kind? Kortom: hoe kan ik mijn kind begeleiden om de kwaliteiten van zijn unieke rechterhersenhelft te benutten in een linkerhersenhelft dominante leeromgeving?

 

 “Ik wil dat mijn kind de begeleidende aandacht krijgt die het verdient, zodat mijn kind zich lekkerder voelt op school, de prestaties verbeteren en de kansen van mijn kind te vergroten om toegelaten te worden op de middelbare school die ons het meest aanspreekt.”

En jij ?

Jij bent een betrokken ouder die wil dat de talenten van je kind maximaal worden gestimuleerd. Je maakt je regelmatig zorgen over het welbevinden van je kind of over zijn (wisselende) leerprestaties. Je kunt meegaan met de visie van de school of leerkracht, maar blijft tegelijkertijd kritisch meedenken. Je staat open voor een diagnose, wanneer dat in het belang is van je kind, maar dat is niet het eerste waar je aan denkt.  Je verkent liever eerst andere mogelijkheden om je kind te begeleiden. Je realiseert je dat er verschillende manieren van leren zijn en wilt je hier graag in verdiepen. Is jouw kind misschien een beelddenker?

Je wilt graag dat er voldoende aandacht is voor je kind binnen de groep op school. Zowel als je kind zich in de middenmoot bevindt als wanneer de prestaties van je kind beneden of boven het gemiddelde liggen. Je merkt in de gesprekken met school dat er veel aandacht is voor hetgeen minder goed gaat en minder oog is voor de talenten van je kind.

Waar je tegenaan loopt

Je wilt geen zeurende ouder zijn, maar merkt bij jezelf dat hier steeds meer de schoen gaat wringen. Je wilt de school niet afvallen, maar ook gaan staan voor de kwaliteiten van je kind. Je bent van mening dat er meer in je kind zit dan er nu uitgehaald wordt, maar hebt geen idee hoe je dit kunt bewerkstelligen. Je wilt op een gelijkwaardig niveau met de school in gesprek kunnen gaan over het optimaliseren van de leeromgeving van je kind.

Hoe nu verder?

Wat je nu het hardst nodig hebt, is het vergaren van kennis en inzicht in de manier van leren van jouw kind (en dat van jezelf), zodat je je kind op de juiste manier kunt begeleiden. Een kind dat in beelden denkt, leert op een wezenlijk andere manier dan een kind dat in taal denkt. De ideale manier voor jou om te zorgen dat je kind passende begeleidende aandacht krijgt zodat het zich lekkerder voelt en prestaties op school sterk verbeteren, is een kant-en-klaar plan dat je stap voor stap in werking kunt zetten. Hierdoor kun je veel sneller en met minder inspanning je doel behalen: dat je kind zich kan handhaven in een linkerhersenhelft dominante leeromgeving,  zodat het (uiteindelijk) naar de school kan gaan die jullie samen hebben uitgekozen.

Wat kan ik voor jou betekenen ?

Jij kiest als betrokken ouder voor het hoogst haalbare rendement. Omdat kennis vergaren en inzicht krijgen in het leersysteem van jouw kind nu een topprioriteit is, kun je het beste starten met het TOP PAKKET Denken in Beelden. Dit bestaat uit:

  • 2 daagse Oudertraining Denken in Beelden. Zie voor data hier. 

  • een belevend leren traject van minimaal 12 sessies voor je kind op één specifiek vakgebied. In overleg in te plannen.

Tijdens de oudertraining ontstaat er inzicht in het visuele leersysteem van je kind en geef ik handreikingen waarmee je direct aan de slag kunt. Tegelijkertijd werk ik met je kind aan een van de vakken waar weerstand of een achterstand op is ontstaan. Door deze combinatie groeit het zelfvertrouwen van jou en van je kind, het leerplezier gaat omhoog, de strijd rondom huiswerk neemt af en de resultaten op school gaan omhoog. Hierdoor verhoog je de kans dat je kind zich lekkerder voelt op school, de prestaties verbeteren  en hij terecht kan op de middelbare school die jullie het meest aanspreekt.

 

Share Button