5 leerzame en leuke spelletjes voor beelddenkers om in de auto te doen

 

vakantieDe vakantie is weer in aantocht en misschien ben je stiekem al een beetje bezig met nadenken over de bestemming waar je heen gaat, het weer, de geweldige ervaringen die je gaat op doen. Misschien ben je praktisch ingesteld en denk je na over de zwemkleding van de kinderen, de boodschappenlijst of de hoeveelheid zonnebrand die je mee gaat nemen. Een ding is zeker. Jij gaat deze zomer met vakantie en het wordt een lange reis in de auto naar die heerlijke, warme bestemming. Je hebt dus uren in de auto door te brengen met je gezin. “Zijn we er al?”, hoor je de kinderen al roepen. Maar hoe hou je de kinderen lekker bezig op een leuke manier, waar ze ook nog wat van leren?

geolocatie-kaart-pin-vector-set_23-2147491292Voor deze blog ben ik geïnspireerd door de 31 leerzame en leuke spelletjes voor in de auto van wijzeroverdebasisschool.nl. Voor jou heb ik een selectie gemaakt van spelletjes die leerzaam zijn voor de beelddenkers onder ons. Leuke spelletjes voor in de auto kunnen je goed helpen om je kinderen bezig te houden en je hoeft hier niet allerlei spullen voor mee te nemen die kunnen kwijtraken. Bekijk de leerzame en leuke spelletjes voor in de auto snel!

 • Dansen met de tafels
  Dit is een leuk spel voor kinderen in groep 4, 5 en 6 om de tafels te oefenen. Je begint met een tafel te kiezen, bijvoorbeeld de tafel van 5. Vervolgens noem je om de beurt een getal en je begint bij 1 (je telt dus samen vanaf 1). Als de persoon die nu 5 moet zeggen aan de beurt is zegt hij of zij geen 5, maar ‘DANSEN’ en dan mag iedereen dansbewegingen in de auto maken (de bestuurder moet natuurlijk wel gewoon goed op de weg blijven letten !). Dit is ook het geval met alle andere getallen die in de tafel van 5 zitten (10, 15, 20 etc.) tot je bij 50 bent. Als de speler bij een getal uit de tafel van 5 vergeet ‘DANSEN’ te roepen, is hij of zij ‘af’ en gaan de andere spelers verder. Heb je een tafel gehad? Dan kun je verder met alle andere tafels die de kinderen kennen.

Nu kun je je misschien afvragen waarom je ‘DANSEN’ moet roepen bij dit spel. Dit is een idee van Kid President uit de volgende video waarin hij uitlegt welke woorden we vaker moeten zeggen.

 • Fantasia
  Dit is een leuk spelletje voor fantasierijke kinderen! Speler 1 begint een verhaal met bijvoorbeeld de zin: ‘Er was eens …..’. Speler 2 voegt vervolgens een zin toe en speler 3 maakt daar weer een zin bij. Zo maak je samen een verhaal. Dit kan enige minuten tot veel langer duren. Je kunt eventueel ook bepaalde regels afspreken, bijvoorbeeld dat het moet rijmen of dat je steeds iemand mag aanwijzen die de regel na jou moet maken. Je kunt de kinderen ook nog tekeningen bij het verhaal laten maken.
 • supermarkt-essentials-vector-set_23-2147495455Het supermarktspel
  Dit is een geheugenspelletje waarmee je elkaar lekker bezig houdt. Speler 1 begint met de letter A. Hij of zij noemt iets dat in de supermarkt te koop is en begint met een A. Speler 2 moet dit herhalen en er iets met een letter B aan toevoegen. Bijvoorbeeld: ik ga naar de supermarkt en koop appels en bananen. Speler 3 zegt vervolgens: ik ga naar de supermarkt en ik koop appels, bananen en citroenen. De speler die als laatste alle boodschappen weet op te noemen heeft gewonnen.
 • girly-vector-alfabet_23-2147493949Het alfabetspel
  Dit spel kun je met 2 spelers doen. Speler 1 neemt de linkerkant van de weg en speler 2 de rechterkant. Elke speler moet zo snel mogelijk alle letters van het alfabet in de juiste volgorde ‘verzamelen’, door langs de weg te zoeken naar die letters op verkeersborden, nummerborden en andere aanduidingen. De speler die als eerste het hele alfabet heeft, is de winnaar.
 • Helaas – Gelukkig
  Kinderen kunnen positief denken met het spel ‘helaas-gelukkig’ en het kan tot hilarische voorstellingen leiden. Speler 1 begint een zin met ‘Helaas’ en bedenkt dan iets. Bijvoorbeeld: ‘Helaas…worden we aangevallen door een krokodil’. Speler 2 antwoordt daarop bijvoorbeeld: ‘Gelukkig….heb ik les gehad in het temmen van krokodillen.’ De kinderen mogen van alles bedenken, het kan niet gek genoeg!

Door op deze link te klikken, kun je alle spelletjes van wijzernaardebasisschool.nl, met beschrijving gratis downloaden en printen, zodat je het mee kunt nemen in de auto!

Veel reisplezier,

groet-van-tineke

 

 

 

Share Button

, , ,

Comments are closed.